head> Livet i prästgården: Hemma igen

2007/03/24

Hemma igen

Lördag kväll - och jag är väldigt trött. Det har varit intensiva dagar. Antagningskonferensen på Helsjön var mycket spännande, men det har också varit jobbigt och tagit mycket energi. Många möten, många samtal och många viktiga frågor att ta ställning till. Det mest positiva var att se de andra i antagningsgruppen. Så proffsiga, kunniga och lätta att ha att göra med! Det känns som en stor förmån att få jobba ihop med sådana människor. Vi var 7 personer i själva gruppen, sedan kom biskopen sista dagen och tillsammans har vi tagit ställning till den yttre kallelsen (se föregående inlägg) hos de 15 personer som ansökt om att få bli antagna till antingen präst- eller diakonvigning. Det var längesedan jag drack så mycket kaffe (och det säger en hel del. Den genomsnittliga kaffekonsumtionen hos oss kyrkoherdar på landet är ganska så imponerande...)
Efter en ledig kväll (fredag) så var det dags för mer jobb idag: En heldag med konfirmanderna på temat Jesus. Det gick bra. Konfirmanderna sjöng jättefint på andakten (det brukar konfirmander inte göra enligt min erfarenhet). Och de flesta visste redan att han växte upp i Nasaret (och inte Betlehem vilket de flesta konfirmander brukar gissa på).
Ikväll håller vi på att städa ur stora salen här i Prästgården. På onsdag ska vi få nya tapeter där. Det känns riktigt läskigt. Undra om vi har valt rätt tapet? Hur ska vi möblera? En sak är i alla fall säker: Det blir bättre och snyggare än dagens dystra jämngrå tapet från mitten av 80-talet. Det kommer säkert att dyka upp bilder på stora salen under veckan.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida