head> Livet i prästgården: Läggmatch

2007/10/21

Läggmatch


Det kommer att bli en läggmatch (= ett lag förlorar med flit) i årets allsvenska. Men det är inte den matchen som media utpekat. Låt mig förklara:
Tre lag har chans att vinna allsvenskan: Kalmar FF, IFK och Djurgården.
AIK ska möta IFK imorgon. Om IFK vinner minskar Djurgårdens chans till SM-guld. Efter en (idiotisk) kommentar av AIKs målvakt så tror media att Gnaget (alltså AIK) kommer förlora med flit. För ingen AIK-are vill att Djurgården vinner. Slutsats: AIK lägger sig mot IFK. Pyttsan! Det man glömt bort är att AIK har en HAT-motståndare i Allsvenskan - och det är just IFK. Att råttorna från Solna (de kallas så ibland, jämför bilden) skulle lägga sig mot IFK är lika troligt som att Andreas Anderberg skulle tacka nej till ett möte med the Queen of England. AIK kommer att kämpa järnet mot IFK, tro inget annat. För en AIK:are är lie skit samma om IFK eller Djurgården vinner SM-guld, det är som att välja mellan pest eller kolera.
Men. En läggmatch blir det i år för AIK. I den sista omgången ska AIK nämligen möta Kalmar. Där kan vi räkna med LÄGGMATCH. Om AIK förlorar mot Kalmar minskar chansen för både IFK och Djurgården att ta guld - istället kan AIK, genom att förlora, hjälpa Kalmar till von Rosens pokal. AIK å sin sida har inget kvar att spela för. Finns det någon som tror att AIK kommer gå för fullt mot Kalmar och därmed hjälpa antingen IFK eller Djurgården att ta guld? En seger för AIK mot Kalmar är lika troligt som att systrarna Olsson frivilligt skulle avstå te under ett år. Har du en peng över: Satsa på Kalmarvinst i den matchen.
Vem vinner allsvenskan då? Tja, blåvitt har två matcher kvar. Vinner man båda är guldet hemma - så enkelt är det.

3 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Då förstår definitivt jag att AIK inte kommer lägga sig... /A

22 oktober, 2007 15:34  
Anonymous Anonym sa...

"...istället kan AIK, genom att förlora, hjälpa Kalmar till von Rosens pokal..."

Ville bara märka ord och påminna om att von Rosens pokal togs ur bruk 2000 och numera används den fräsigare "Lennart Johanssons pokal", som givetvis skall hem till Göteborg!

/ J Kiehlman

22 oktober, 2007 17:31  
Blogger Gunnar sa...

Tack för ordmärkningen. Du har ju så rätt. Men låt oss inte fastna vid sådant utan istället stämma in i vad klacken sjöng i kvällens match mot AIK:"Guldet det ska hem till Göteborg..."

22 oktober, 2007 22:07  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida