head> Livet i prästgården: Söndag kväll

2007/11/25

Söndag kväll

Så var veckan slut. Det har varit en hel del att stå i. Kontoret i måndags, sedan Uppsala tisdag till fredag. Helgen har innehållit heldag med konfirmander igår och så till sist tre gudstjänster idag. Men imorgon hägrar en ledig dag, gööött.
Dagens gudstjänster var härliga, trots (eller på grund av?) det allvarliga temat. I Värö medverkade årets konfirmander för första gången, de gjorde teckenspråk till ps 21 "Måne och sol". Det har blivit något av en tradition. Det är mäktigt att se 30 fjortisar i koret göra rörelser till en psalm. Misstänker att de tyckte det var lite pinsamt, men det var det värt.
På kvällen firade vi mässa i Bua kyrka. Gospelkören medverkade - de blir bara bättre och bättre. Måste bero på den proffsiga körledaren. Duktig, och riktigt snygg tycker jag (för att undvika eventuella missförstånd: Körledaren heter Helena och bor i Värö prästgård...)
Andra viktiga nyheter? Tja, viktiga, fast på ett helt annat sätt: Sveriges VM-kvalgrupp har lottats: Portugal, Ungern, Danmark, Albanien (eller var det Armenien?) och Malta. Bara ettan är garanterad en plats i VM. Hm. Känns ganska tufft. Om jag minns rätt gick Portugal till semi i förra VM, så dom kan nog lira boll rätt bra. Dags att plocka in Marcus Berg i landslaget?
Det ryktas att det finns ingifta släktingar som gärna vill uppleva mig i "gudstjänstaction". Då får man skynda sig, för snart är det slut med det här i Värö. Men å andra sidan. Jag har firat gudstjänst här i 7,5 år, så tillfällen har inte saknats...men bättre sent än aldrig! Hjärtligt välkomna hit. Gudstjänstinfo finns på www.svenskakyrkan.se/varo (man kan också klicka på länken till höger).
Och till sist: Imorgon ska jag ta med en snickare till huset som vi är intresserade av. Spännande! Undra hur det ska gå?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida