head> Livet i prästgården: En händelserik dag

2007/12/03

En händelserik dag

Vissa dagar är bara vanlig vardag - man glömmer dem i samma stund som man somnar. Andra dagar händer allt. Idag var en sådan dag.
Minnesvärd händelse 1:
På förmiddagen hade vi anställningsintervjuer för den lediga prästtjänsten i pastoratet. Tre personer var kallade. Det är alltid en speciell känsla att intervjua folk. Vad säger magkänslan? Hur verkar personen resonera teologiskt? Är detta någon som passar in i arbetslaget? Skulle man anställa "fel" person kan det få mycket ödesdigra konsekvenser, särskilt på en liten arbetsplats. Och om man hittar rätt person kan det bli nästan hur bra som helst. Det ska bli spännande att se hur det går.
Minnesvärd händelse 2:
Det är ju inte varje dag man knackar på hos en mäklarfirma för att skriva huskontrakt, men det var just vad jag gjorde idag. Kände mig som värsta stjärnan som ska skriva autografer. Satte min namnteckning på minst 15 ställen. Huvaligen så spännande! Men det känns helt rätt, än så länge. Vi får väl se vad besiktningsmannen säger...
Minnesvärd händelse 3:
Ikväll var det uppvisning för Isaks jazzdans. Veddige idrottshall var fylld med föräldrar och syskon som skulle titta på (och videofilma) de olika uppträdandena. Isaks grupp gjorde två danser. Inte svårt att känna sig som en stolt förälder. Han gjorde det jättebra, inte minst med tanke på att han var den ende killen. Modigt Isak!
Inför morgondagen bär jag på en stilla önskan: Låt det bli en alldeles normal dag, för efter en sån här måndag är jag helt färdig.

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Stå på Gunnar, det är härligt att läsa dina texter om dagliga händelser! Man kan riktigt se hur du skriver på en massa konstiga papper eller hur Isak´s danskonster tar sig ut...
pelleo

04 december, 2007 18:20  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida