head> Livet i prästgården: juli 2009

2009/07/29

The Claw har landat


Idag hade jag finbesök på jobbet - mamma Karin hälsade på! Bland annat åkte vi upp till Utkiken högst upp i Läppstiftet. Tillsammans med en massa tyska och holländska turister beundrade vi utsikten över vår vackra stad. När vi tittade åt Centralens håll såg jag den - the Claw. Ur Ullevis innandöme lyfter den sig mot skyn. Det är flera dygn kvar till konserten, men scenarbetarna är tydligen redan i full gång med att förbereda spektaklet.
Bilden är ingen höjdare, men om du letar riktigt noga så kanske du lyckas se den.

2009/07/28

Nedräkningen har börjat


På fredag är det dags...uppladdning pågår!
Och jag minns känslan från en dag i våras när jag lyckades logga in på Ticnet och boka biljetterna. Och känslan att skicka ett sms till Västerås och fråga om J & P hade lust att gå på konsert den 31 juli. Och de glädjefnattiga sms:en jag fick till svar. Snart smäller det!

2009/07/27

IT-boom i Nordvära

Jag tror knappt det är sant. Tro det eller ej, men Helena har blivit datanörd. Inte nog med att hon allt oftare sitter med sin Macbook i knät och surfar. Nu är hon dessutom med i Facebook - och Twitter. Snart faller nog himlen ner...

2009/07/23

Norvalla marknad



Sedan över 20 år samlas knallar från när och fjärran på en åker inte alls långt från oss varje år: Norvalla marknad! Enligt vissa är det en av landets största knallemarknader. Har man inte varit här kan det vara svårt att tro, men det är faktiskt hur mycket folk som helst, både knallar och besökare. Foppatofflor, billiga plastpåsar, fräcka kepsar, rökt renkorv och mycket mycket annat. Och varje år har det varit skolsken och härligt väder. Men i år tog det stopp med solen. Istället var det regn, regn och åter regn. Ni som var med när Lennart firade sin 80-årsdag i Onsala vet vad jag talar om.
Nytt för i år var i alla fall att hustrun och jag var engagerade. Det är ju fotbollsklubben som är arrangör, så då får man ju ställa upp. Helena hade fått uppdraget att tillsammans med några andra grädda våfflor. I vanliga fall går de åt som smör i solsken (hö!), men i år var det lite si och så med åtgången. Det fanns över 300 ägg i lager (samt mjöl, smör, bakpulver och vad man nu behöver för att göra en våffelsmet). Själv hade jag fått det viktiga uppdraget att sköta den antika kaffekoksapparaten. Den såg ut att ha varit med redan på den tiden då Kalmar var ett eget stift. Kaffet gick i vilket fall som helst åt i massor.

2009/07/19

Söndag

En händelserik dag går mot sitt slut. Förmiddagen ägnades åt två gudstjänster och ett vigselsamtal. Jag tjänstgjorde i Bua och Värö - kul att göra ett inhopp på hemmaplan! "Efterföljelse" var temat för dagen och i min predikan utgick jag ifrån en av dagens kollektböner. För den nyfikne kan jag avslöja att det var den högra i psalmbokens uppställning. Den var bra tycker jag! Har du en ny psalmbok hemma kan du ju kolla in den. Det var roligt att träffa så många gamla kyrkkompisar - allt från kyrkvärdar och vaktmästare till trogna gudstjänstfirare som jag inte sett på ett tag. Och att tjänstgöra i den nyrenoverade Bua kyrka är en fröjd. Så fint det har blivit!
Framåt eftermiddagen var det dags att åka till Götet. Sonen och jag var återigen på plats när blåvitt tog tre poäng på Gamla Ullevi. Vilken match! Jag ska inte fresta ert tålamod med ännu mer fotbollssnack och bilder (en närstående person klagar ibland på andelen fotbollsrelaterade inlägg på bloggen). Låt mig bara konstatera att detta var, enligt min åsikt, en av Ragnar Sigurdssons bästa matcher i blåvitt. Han var sanslöst bra. Att han dessutom stänkte in straffen klockrent en meter ovanför marken nära den vänstra stolpen i TFFs mål gjorde ju inte det hela sämre. För bilder och utförligare matchreferat hänvisas till sonens "Livet i hasselbacken" (livetihasselbacken.blogspot.com).

2009/07/17

Cykeltur till Varberg



Vi har pratat om det länge - och idag blev det äntligen verklighet! Vi cyklade till Varberg.
Förutsättningarna var perfekta: Soligt men inte supervarmt och vindstilla. Och dessutom är det Wheels & Wings i Varberg denna helg, vilket betyder att stan är knökfull med raggarbilar.
Det tog nästan tre timmar (inkl fikapaus) att cykla dit. Väl framme var det bara en sak som gällde: Bada!
Efter en lunch på stan och lite raggarbilstittning var det dags att cykla hem igen. Denna gång hade vi inget eget fika med oss så det blev ett stopp på Smedjans Café i Kärradal. Hallonsorbet är mums!
Efter 5 mils cykling är vi hemma igen. Nu känns det som om man inte vill sitta ner på hela kvällen. Vissa kroppsdelar tar mer stryk än andra av att cykla så långt...

2009/07/16

Gothia Cup

Idag har vi varit på folkfest i Götet, närmare bestämt på Heden. Det är Gothia Cup!
Massvis med folk från hela världen. Mest tonåringar i fotbollströjor, men också en hel del annat folk. Det var en härlig stämning och massvis med kul fotboll att titta på. Vi såg flera matcher. Mest intressant var ett möte i P17-klassen mellan svenska AIK och ett brasilianskt lag. Vilket lir! Solna-gänget hade svårt att hänga med i det grymt höga tempot, men tack vare en straff blev det ändå spännande. Till slut vann brassarna med 2-1. Matchen spelades i ett tempo som lätt var dubbelt så högt som när Norvalla (div. 4 norra Halland) spelar. Kanske såg vi en blivande stjärna, vem vet?
Efter Gothia Cup-äventyret åkte vi till Sävedalen. Där bjöds vi på en kanonmiddag av farmor. En riktigt, riktigt härlig dag! Och som pricken över i:et: När vi kom hem visade det sig att det nysådda gräset hade börjat gro. Gött!

2009/07/15

Korsband

Jag säger bara:
Petter Björlund
Robin Söder
Nicklas Carlsson
Adam Johansson
Vad är det som händer?

2009/07/11

IKEA

Vad gör man en regnig semesterdag?
Ikea!
När sonen hörde vad päronen tänkte göra denna dag såg han snabbt till att boka in sig hos en kompis. Gott så, en så kallad vinn-vinn situation.
Väl framme började vi med kaffe och rabarberpaj i restaurangen. En bra start.
Sedan var det dags för "varvet". Jag tror att ni alla har gått det, så jag behöver inte förklara mer.
Syftet med dagen var att köpa: 1) Bättre klädförvaring till hallen. 2) Nytt skrivbord.
Vi fick tag på båda sakerna och dessutom (tro det eller ej!) lite till. Tänk att man alltid får med sig en massa småkrafs hem från Ikea.
Dagens överraskning:
Då en av oss uppmärksammade att priset på skrivbordet var något högre än det pris som utlovades på reklamaffischen som hängde ned från taket så fick vi två gratis lunchkuponger.
Dagens starspotting:
Johanna Alm. Jodå, det verkar som om hon ska inreda sin nya danska lägenhet med svenska Ikea-grejjer. Jaså, vet du inte vem hon är? Sveriges bästa handbolls-dam, typ. I sommar lämnar hon Sävehof för en dansk klubb.

2009/07/07

Sommarpyssel


Vad föreställer bilden?
Jo, det är vår altan. Till höger ser du hur den har sett ut hittills. Smutsig, grå och ganska ful. Till vänster ser du vad som händer med en altan när du först borstar den med tralltvätt och sedan kör med grannens högtrycks-Kärcher.
I morgon ska den få olja på sig. Är man husägare eller är man husägare???

2009/07/06

Halmstad BK - IFK Göteborg 0 - 0


När vi kom in på Örjans vall sjöng den stora bortaklacken redan:
- Alla heter Glenn i Göteborg!
Det kändes som om detta kunde bli en riktigt trevlig kväll. Sonen, en f.d jobbarkompis och jag hade tagit oss söder ut till staden vid Nissan. Örjans vall är ett rätt fräckt ställe. Väldigt svenskt. Lite som slottskogsvallen.
Spelet?
Efter första halvlek tyckte vi att det var rättvist med oavgjort. Båda lagen hade chanser, båda lagen hade bra målvakt. Och blåvitt hade nr. 13 Gustav Svensson. Han var helt klart matchens behållning. Sicken lirare! Hård, men inte för hård. Snabb, men inte snabbast, långhårig, men inte längst hår. Och vilka brytningar! Ni vet, två fotbollsspelare brakar in i varandra. Båda ramlar. En av dem reser sig upp med bollen vid fötterna. Jag säger bara Gurra!
I andra halvlek tog blåvitt över. Ärligt talat: Vi borde vunnit det här. Hysén hade en i stolpen, TO sköt säkert 7 skott utanför, Bärkroth och Niklas Carlsson (inbytt som offensiv mittfältare!!!) hade bra läget. Men icke.
När mannen i svart (fast idag hade han röd tröja) blåste av matchen stod den nollnoll. Hade vi vunnit en poäng? Nej, vi förlorade två. Men det var en trevlig kväll och sonen var på sin första bortamatch någonsin. Alltid något.

2009/07/05

Tyskland Tour 2009





Efter 300 mil på Autobahn är vi hemma igen. Vi har haft en kanonresa genom ett vackert och välkomnande Tyskland.
En kort sammanfattning:
Kielfärja-Köln (Martin) -Schriesheim (Ulla och Bengt) - Stuttgart (Kristin och Jochen) - Düsseldorf (Frauke och Christoph) - Preetz (Conny, Ulli, Merit, Henrik och Rasmus).
Bild 1: Martin tog med oss på en härlig rundvandring i Köln inklusive titt i stora kyrkan och lunch på restaurang vid Rhein.
Bild 2: Magnbergarna tog med oss på en heldag till Weinstrasse. Vinprovning gånger 3. Riesling, någon?
Bild 3: Den stad vi tyckte bäst om på vår resa var nog Stuttgart. Kristin och Jochen tog sig tid att guida oss.
Bild 4: Efter att ha umgåtts med endast vuxna människor i över en vecka blev besöket hos sysslingarna i Preetz ett välkommet inslag på vår resa tyckte sonen.
Dessutom: Vi har ätit många grillade korvar, varit uppe i inte mindre än två TV-torn (Stuttgart & Düsseldorf), kört i 160km/h, sett Sverige förlora mot England i U21-EM, fått Brötchen nästan varje frukost, stått i bilkö i endast 15 minuter på hela resan (!) samt köpt en Bert-bok på tyska.
Och till sist: Hur tror ni att den nysådda gräsmattan såg ut när vi kom hem? Oj, oj, oj...