head> Livet i prästgården: Kräftor och orientering

2009/08/15

Kräftor och orientering

Även denna dag började i idrottens tecken. Hela familjen åkte till en åker strax utanför Tångaberg där sonen skulle vara med på en orienteringstävling. Det var väldigt spännande att komma dit. Varje idrott är som en egen subkultur, så även orientering. Vad ska man ha på sig? Hur anmäler man sig? Vilka är profilerna och vilka klubbar finns? Sonen är i alla fall med i OK Löftan.
Vi anmälde honom, han fick en sån där liten pinne som man klämmer fast på fingret och som man pluppar in i en liten manick vid kontrollerna i skogen. (Parentes: På min tid, alltså mellanstadiet, hade man en papperslapp och vid varje kontroll fanns en slags häftapparat som man skulle trycka på pappret. Någon mer som minns dem?). I sonens klass - U2 - får man som förälder springa efter som skugga, vilket jag gjorde idag. Det var jobbigt, men väldigt kul. Tror jag ska kalla sonen för Lucky Luke. Varför? Han är ju känd för att dra snabbare än sin egen...ja, ni vet.
Väl i mål kunde vi konstatera att det hade gått ganska bra. Sonen hade hyffsad koll på kartan och vi hittade alla kontroller i rätt ordning. Efteråt var det samling i OK Löftans tält (varje klubb har ett eget tält i TC=Tävlingscenter tror jag det betyder). Dags för kaffe och smörgås!
Nu laddar vi för kvällens stora händelse: Födelsedags-kräftskiva med farmor, mormor och morfar där vi ska fira att farmor fyller år. Kräftorna kommer från nya fiskaffären i Bua hamn. Kan inte bli fel!

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Härligt med kräftor! Själva åt vi färska räkor igår i ett tält på Ugglarps strand i blåst och regn tillsammans med 30 pers! Skaldjur är gott!!

16 augusti, 2009 20:12  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida