head> Livet i prästgården: februari 2010

2010/02/28

OS

OS går mot sitt slut. I två veckor har vi kunnat följa idrottarnas kamp för ädla metaller borta i Kanada. Sakta men säkert börjar tomheten komma krypande. Hur ska vi nu få kvällarna att gå? Vad ska vi prata om vid fikat på jobbet? Och varför ska man kolla Text-TV varje morgon innan man sticker till jobbet?
Med tanke på att det är flera veckor kvar tills Allsvenskan börjar (vilket ur ett väderperspektiv borde vara flera månader) blir det en tuff tid framöver.
Men visst är det kul med OS! Namn som man aldrig hört talas om är plötsligt på allas läppar. Och curling. Vem bryr sig om den sporten i andra sammanhang? Men så spännande det har varit och hur glad man blev när guldet säkrades.
Om fyra år är det dags igen. I Ryssland.

2010/02/27

Antagningskonferens

Ännu en antagningskonferens är avklarad. Som ni vet är det en stor del av mitt jobb att finnas med i arbetet kring antagning av präst- och diakonkandidater. Under tre dagar har vi varit iväg på Åh stiftsgård. Vi, det är 17 kandidater och Domkapitlets antagningsgrupp. Det blir alltid långa och intensiva dagar så nu är jag rätt mör. Därför går den här helgen i slappandets tecken. Kanske orkar vi ta oss till Varberg för lite bowling. Det blir lagom!

2010/02/21

Snö




Jag tror inte att någon blir förvånad om jag säger att vi är...insnöade. Det ser väl likadant ut i hela landet.
Tänk om snöskyffeln var utrustad med samma finess som vår träningscykel: En kaloriräknare. Då hade den fått jobba. Jösses. För andra dagen i rad har vi skottat hela grusvägen upp till vårt hus. Och altanen. Och...
Vi har dessutom försökt få ner en del av snön från taket. Och mitt i allt har en liten virvelvind flugit omkring och kastat snöbollar och hoppat i snöhögar. Jiiihhhaaaa!
Nu blir det älggryta och OS. En värdig avslutning på helgen.
Och nej, Isak står inte på knä på mittenbilden. Han försöker springa.

Grupparbete ger resultat!


Per Elofsson kunde inte kommentera det hela efteråt för han grät. Glädjetårar.
Det här var riktigt, riktigt häftigt. Innan hade Norge skrutit om vilken fin samarbetstaktik de hade och den där Hellner skulle inte ha en chans....Pöh!
Visst kan man tänka på både ett och annat bibelord när Hellner efteråt säger: Ja, när jag märkte att Olsson stack iväg slutade jag tänka på mitt eget lopp utan hade all fokus på att ge honom ett så stort försprång som möjligt genom att dra ner tempot i klungan. När jag slutade tänka på mig själv blev det liksom enklare.
Visst låter det lite bekant?
Grattis till årets bästa grupparbete!

2010/02/17

Gissa kyrkan



Även denna dag har inneburit en resa i tjänsten. I vilken kyrka har jag varit?
Ledtråd 1: Jag åkte spårvagn för att komma dit.
Ledtråd 2: Miffo.
Uppdatering: Rätt svar är ... Högsbo kyrka. I ett bostadsområde från 50- och 60-talen har man byggt denna speciella kyrka. Och här klagade Jonas Karlsson över sitt prästkall i filmen "Miffo" (även om filmen utspelades i 08-land).

2010/02/15

Guld!


Vilket lopp! Vilken mental styrka!
Man blir ju så imponerad!
Hoppas att Kalla kan njuta av guldet. Och hoppas att Anna Haag kan glädja sig åt fjärdeplatsen.

2010/02/13

Blåvitts startelva

Kim C
Lund-SIgurdsson-K Svensson-Jonsson
G Svensson
Selakovic Olssson Bjarnason
Ericsson
Hysén

Är det såhär blåvitts startelva ser ut när Allsvenskan börjar? Skulle nog tro det. I vilket fall som helst var det så IFK startade dagens träningsmatch mot ett danskt lag på Vallhalla. Hur det gick? 2-1 till Blåvitt. Jonsson dunkade in en frispark och Hysén rullade in bollen i öppet mål.
Grönt gräs. Kortärmat. Solen i ögonen. "Snart skiner Poseidon". Tror ni Isak och jag längtar?

Ny pryl

Efter mycket funderande, sparande och kunskapsinhämtande står det numera en TX-P42GA11 i vårt vardagsrum. Det känns himla bra tycker hela familjen.
Om någon undrar vad en TX-P42GA11 är för något så bjuder jag på en ledtråd: Vi tänkte se Melodifestivalen samt damernas skidskyttesprint på den i kväll...

2010/02/09

Gissa kyrkan


Här kommer en ny omgång "Gissa kyrkan". Denna gång blir det ingen ledtråd. Antingen så kan man. Eller så kan man inte.
Vid mitt besök här idag fick jag en GIGANTISK räkbaguette. Jag är fortfarande mätt....
Uppdaterad: Anonym hade rätt. Kyrkan på bilden är Johanneberg.

2010/02/08

Västerås - en hit

Hemma igen efter en härlig helg i Västerås. Jag kom från jobb i Uppsala och övriga familjen anslöt från västkusten på fredagen. Och vilken fredag kväll det blev! Vi fick uppleva High School Musical på Konserthuset med ingen mindre än Kevin Borg som Troy Bolton. Fräck dans, lagom romantisk story, ösig musik. Det blev en riktig höjdare!
Lördag morgon var det dags för lite motion. Medan ena kusinen ägnade sig åt gymnastik passade vi på att spela badminton. Sonen behövde inte många minuter på sig att knäcka koden...born to be a sportsman. Har fortfarande ont i baksidan av ena låret...

2010/02/03

Resedags

Så var det resedags igen. I morgon åker jag till Uppsala för att träffa mina stiftsadjunktskollegor. Om alla kommer är vi 13 prästrekryterare. Då finns det alltid mycket att prata om!
På fredag åker jag inte hem utan får skjuss till Västerås - där möter H och I upp för en helg med the Wilders. På programmet står bland annat High School Musical live. Get, get, get Your head in the game...

2010/02/01

Kasta snöboll


Det var en gång en pappa. Han skulle ut och skotta snö. När han nästan var färdig med den långa, långa uppfarten till det lilla huset kände han hur något träffade honom i nacken. Det var en snöboll. När pappan vände sig om såg han...sin son. Med ett stort leende på läpparna. En liten stund senare var det istället pappan som hade ett leende på läpparna. Och sonen hade (ännu en gång!) lärt sig den dyra läxan: Om jag kastar en snöboll på pappa kommer det tio tillbaka...minst.

Sjukdag

Idag håller jag mig hemma i snöyran. Utanför fönstret ser det ut som en reklamfilm för sportlovssemester. Ni som varit här vet att Nordvärahuset mycket väl passar in i en sån miljö. Anledningen till att jag sitter här i norra Halland och inte befinner mig på ett kontor i Göteborg är att jag är sjuk. Det började redan i går morse, men då var det bara att bita ihop för jag skulle tjänstgöra i Värö och Bua.
Och även om jag var rätt hängig så var det himla kul! En ganska krånglig evangelietext hade gjort predikoförberedelserna extra spännande och därför var det också intressant att se hur det hela landade. Och jag har fortfarande inte riktigt vant mig vid hur fin Bua kyrka blivit efter renoveringen. Det är verkligen en fröjd att fira gudstjänst där!
Efter en förmiddag av arbete var det bara att dra nåt gammalt över sig och landa i soffan.
Idag känns det bättre och jag hoppas kunna vara tillbaka på jobbet i morgon. Men idag ska jag bara softa. Bland annat finns det en hel del sporthändelser från helgen att följa upp via www. Blåvitt spelade årets första träningsmatch i går mot ett ryskt lag (dom är på träningsläger på Cypern). 3-2 till änglarna efter att nyförvärvet Faltsetas avgjort. Diverse bloggar och hemsidor har representanter på plats så det går att få fram både text och bild från denna händelse. Internet är fantastiskt!