head> Livet i prästgården: Isak

2010/10/22

Isak


Dagens inlägg har fokus på den yngste familjemedlemmen. Två saker präglar sonens liv just nu. Vi börjar med det mindre roliga:
Idag var Isak och jag på tandregleringen i Varberg. Efter höstens undersökningar, prover och tanddragning var det dags för att sätta in tandställningen del I, sk. räls. Vi blev (som alltid!) väldigt bra bemötta av personalen där. Utifrån omständigheterna kände sig 11-åringen trygg och vi fick rätt information i rätt tid. Nuförtiden kan man välja färg på tandställningens fästen. Ni som känner Isak kan lätt lista ut vilka två färger han valde...det blev faktiskt riktigt snyggt! Än så länge gör det inte särskilt ont och han har inte fått några "skavsår". Och som han själv sa: "Hellre tandställning nu än när man är tonåring". Var får han allt ifrån?
Det andra som präglar sonens liv handlar, tro det eller ej, om fotboll. Säsongen är som bekant över för denna gång och alla andra sportkillar i Värö/Bua spelar bandy (antingen ute på is eller inne på plastgolv). Men inte Isak. Han vill spela fotboll. Som några kanske minns så var han på "Landslagets fotbollsskola" i Kungsbacka i somras. Det gick som hejsan och han trivdes med killarna där. Nu har vi gjort en överenskommelse med Kungsbacka IF att han får vara med på deras träningar under vintern. Det är verkligen kul! Uteträning på konstgräs varje torsdag och inneträning i Aranäs B-hall (med inledande utejogging i 40 minuter) varje söndag. Rena paradiset! Det är cirka 20 killar födda -99 och tre tränare. Och det känns väldigt proffsigt och seriöst. En helt annan division än gamla Värö. Inte konstigt att sonen trivs som fisken i vattnet. Föräldrarna veckohandlar numera på ICA-Kronan. En av oss får nostalgiska vibbar av det...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida