head> Livet i prästgården: 9 månader kvar till jul

2007/03/25

9 månader kvar till jul



Idag är det Jungfru Marie bebådelsedag.
Det innebär att det är 9 månader kvar till jul (den som inte fattar varför kan fundera över sina kyrkoårskunskaper. Ta gärna kontakt med din församlingspräst, ifall du inte är en själv, och fråga varför det är just så många månader kvar till julottan...)
Här i Värö har det varit en fantastisk vårdag. Maria kallas ju ibland för vår Fru och säger man det lite snabbt blir det våffu och säger man det lite slarvigt blir det våffla och hokus pokus (en annan liturgisk missförståelse...) har det blivit "våffel"-dagen av det hela. Detta språkförbistringens dilemma uppmärksammades i prästgården genom att vi åt våfflor med sylt och grädde i trädgården idag. Helt underbart! Ännu bättre blev det när en humla plötsligt attackerade blommorna som Isak hade plockat och satt i en vas på bordet till våfflorna. Om man ska betygsätta den här dagen utifrån kriteriet "hur mycket vår är det idag?" blir det en 10:a på en tiogradig skala.
Dagen avslutades med gospelmässa i Värö kyrka där vi fick fundera över hur modig Maria var som vågade tacka "ja" till ängeln Gabriels erbjudande om att hon skulle ge liv åt Guds son. Kören sjöng fantastiskt fint och som postludium fick vi höra en sång där Robert spelade munspel. Efter mässan, när jag gick hem, märktes det tydligt att jag är präst på landet. Doften, eller snarare lukten, från böndernas arbete på fälten slog emot mig. Men det spelade liksom ingen roll. Det har varit en härlig dag - inte ens kobajset kan påverka den insikten.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida