head> Livet i prästgården: Fredagslistan - inför Allsvenskan

2007/03/30

Fredagslistan - inför Allsvenskan

Fredag betyder lista. Denna fredag tänkte jag utöka listan, den brukar ju innehålla 5 punkter. Idag blir det istället 14 punkter. Innan jag tar mig an själva listan vill jag passa på att citera den framlidne påven Johannes Paulus II som sa att "fotboll är världens viktigaste oviktighet". Med detta sagt är det bara att ge sig hän: Här kommer listan över hur jag tror att Allsvenskan kommer att se ut efter 26 omgångar:
1. Malmö: Bästa spelartruppen, tränare Åkerby får fason på gänget. I år kan inget stoppa "di blåe".
2. Elfsborg: "Ellos" har en fräck arena med konstgräs, man har Anders Svensson och superkillen James Keane som man snodde från GAIS. Men det räcker inte till att upprepa succén från 2006. Alla vill nämligen slå den regerande mästaren.
3. IFK Göteborg: Detta är ett steg i tro. Varken försäsongen eller nyförvärven tyder på något annat än att blåvitt kommer åtta i år igen. När det bästa nyförvärvet är en ung kille från div. 2 i Angered så förstår ni vad jag menar. Men lilla silvret finns inom räckhåll - i alla fall innnan säsongen har börjat.
4. Helsingborg: Henke Larsson och Suart Baxter. Say no more.
5. Kalmar: Trots (eller på grund av) sin anonymitet har de en chans på god placering. Grymt svårslagna på Fredrikskans. Ingen räknar med dem - just därför är de att räkna med.
6. AIK: Om det är något lag i Allsvenskan jag INTE unnar en bra säsong så är det Gnaget. Kan något gott komma från Solna? Nej, men det räcker till en 6:e plats.
7: Örebro: En nykomling som överraskar. Man har en bra, ny arena, gästspelet i Superettan berodde på ekonomi och inte dåligt spel (man blev ju tvångsnedflyttat för något år sedan på grund av taskig likviditet). Den där unge Näfver ser bra ut. En klubb med tradition och ambition.
8. Djurgården: Trots superbrassen för 14 miljoner blir det magplask i år.
9. Hammarby: Dålig stämning i truppen, för höga krav från supportrar. Nix sa filefix.
10: Trelleborg: Grejjar nytt kontrakt tack vare att ingen gillar att spela på Tjångavallen, jag menar Vångavallen.
11: Halmstad BK: Får kvala på grund av klen spelartrupp. Janne Andersson (visst heter tränaren så) blir kickad i den 7:e omgången.
12: GAIS: Tränar-Rolle får svårt i år. Får kvala men gör det bra. Tyvärr kommer dom att ta en av sina få segrar i derbyt mot blåvitt.
13: Gefle: Åker ur, sorry Norrland. Andra säsongen är alltid tuff för lag utan tradition.
14: Brommapojkarna: Kul med en uppstickare men det varar bara en säsong. Blir årets Assyriska. Vinner de tre första matcherna, sedan skiter det sig.
Kom ihåg var ni såg den rätta upplösningen på Allsvenskan först...

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Ser inte så dumt ut. Min lista är inte så annorlunda, dock har jag DIF som femma och Hammarbajen som sexa. Skönt med en seger ikväll, men det var svettigt påslutet.
Aldrig får man vara riktigt lugn

23 april, 2007 22:00  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida