head> Livet i prästgården: Folkhögskola

2008/02/20

Folkhögskola

En premiär är avklarad. Jag har hållit i en hel förmiddag för en klass på en folkhögskola. Idag har jag varit på Helsjön och träffat eleverna på Svenska Kyrkans Grundkurs. Mitt uppdrag var att tala om "att bli och vara präst". Det var kul att förbereda - och det var väldigt roligt att hålla i det hela idag. Jag tror att eleverna fick ut något av det. Det är just sånt här jag har längtat efter och som fick mig att hoppa på det nya jobbet. Nya utmaningar och arbetsuppgifter. Det hela blev inte sämre av att en viss Olle är skolpräst på Helsjön, så jag fick både fika och äta lunch med en av mina bästisar.
Ett vårtecken har dykt upp i veckan - Champions Leauge har dragit igång igen. Igår fick Liverpool till det mot Inter (2-0) och om en stund ska Isak och jag se hur Arsenal fullständigt krossar fjolårsvinnarna Milan. Hoppas jag. Isak håller nog tummarna för Milan, för där spelar Kaka, utsedd till världens bäste fotbollsspelare förra året. Men innan det blir någon fotboll ska unge herr Ledwon bada. Samma visa varje gång: Innan är det högljudda protester. "Jag vill/orkar/kan inte bada!!!". När han väl har kommit i badkaret är det omvänt. "NEJ! Jag vill inte gå upp redan!". Varför är det så? Någon klok barnpsykolog som kan förklara det?

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Man vill aldrig det som föräldrarna vill! Det kanske funkar med "nu ska vi inte bada" så kanske han springer till badkaret själv.. nej vad vet jag... jag har ju inga barn... allt jag vet är att man aldrig vill vad ens föräldrar vill och det håller i sig lååångt upp i åldern!

20 februari, 2008 21:20  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida