head> Livet i prästgården: Julmarknad

2009/11/28

Julmarknad


Vi befinner oss i en traditionstät tid på året - 1:a advent! En av de lokala sedvänjorna är julmarknaden på Torna gård. Det är ett härligt ställe - en kringbyggd gammal gård centralt belägen (!) där det en gång om året kryllar av folk. Man kan köpa glögg och pepparkakor, sill från Bua, alster från de bygdens hantverkare, lotter från Sjöräddningen, bullar och kakor som sjätteklassarna (eller en nära släkting till dem...) har bakat, lämna sin önskelista till den riktige tomten och så vidare.
Då vi fyllt denna dag med mycket annat blev det bara ett kort besök (enligt principen "hit-and-run"). Sillen och Annas grahamsbullar är ju bara ett måste!
Till skillnad från tidigare julmarknader var vädrets makter på Väröfolkets sida. Sol och vindstilla. Annars brukar det vara regn och hårda vindar. Om två år är det dags för Isaks föräldrar att vara parkeringsvakter. Kan tänka mig vilket väder det blir då...

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Hoppas att det var trevligt. Om det är möjligt skulle jag gärna se att vi kunde följa med er nästa år. I dag är det första söndagen i Advent och jag ska strax gå till kyrkan för ledandet av firandet av en gospelbetonad högtid.

Per

P.S. Ni vet väl att det var en internationell KÖPFRI DAG i går D.S.

29 november, 2009 08:00  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida